12 oktober 2022

Bijeenkomst Revitalisering Vakantieparken

Verouderde campings en vakantieparken hebben niet voor niets de aandacht van beleidsmakers: ze liggen onder de aandacht voor permanente en tijdelijke bewoning door arbeidsmigranten of asielzoekers. Daarnaast is ondermijning een terugkerend probleem. Deze parken nieuw leven inblazen of revitaliseren is in die gevallen nodig. Maar waar te beginnen? Dat verkennen we op 12 oktober. Samen met partners uit overheid, ondernemers uit de vrijetijdssector en het onderwijs.

In de Actieagenda Vrijetijdseconomie (VTE) van Regio West-Brabant (RWB) is de revitalisering van vakantieparken een belangrijke actie. Met de Landelijke Actieagenda en de Provinciale Actieagenda als startpunt willen we daarom komen tot kennisdeling in West-Brabant om vakantieparken aantrekkelijker te maken. Zowel voor toeristen en ondernemers als voor gemeenten.

Op de speciale projectencamping tijdens dit evenement kun je je dan ook laten inspireren door collega’s, belangenverenigingen en studenten. Zij nemen je mee in ervaringen met de landelijke en provinciale agenda's en diverse regionale pilotprogramma’s. We delen interessante praktijkvoorbeelden (ook van hoe het niet moet!) en stimuleren kennismaking van gemeenten onderling.

Programma

13.45 - 14.15 uur: Ontvangst
14.15 - 14.20 uur: Opening / welkom
14.45 uur: Introductie door Provincie Noord-Brabant en adviesbureau Ginder (ZKA)
15.00 uur: Pauzemomenten en start Projectencamping
15.00 - 16.00 uur: Projectencamping & Panelgesprek
16.00 - 17.00 uur: Borrel met ruimte om te netwerken

Aanmelden

Graag tot 12 oktober! Deel deze uitnodiging gerust met collega's en of geïnteresseerden uit je netwerk. Via onderstaande link is het mogelijk om jezelf aan te melden.

Aanmelden Revitalisering Vakantieparken

Datum

Woensdag, 12 oktober, 2022
14:00 - 17:00.

Locatie

't Appeltje, Balsedreef 5, 4623 RA Bergen op Zoom

Contactpersoon

Robbert-Jan Willeboordse

adviseur Economie en Arbeidsmarkt

Bas Mol

adviseur Ruimte

Ook interessant voor u

05
okt.
ArbeidsmarktEconomieMobiliteitRuimte

Regiodag West-Brabant

BekijkBekijk evenement
06
okt.
BekijkBekijk evenement
13
okt.
ArbeidsmarktEconomieMobiliteitRuimteUitvoeringsgerichte taken

Strategisch beraad

BekijkBekijk evenement