29 juni 2021

Betacompany helpt West-Brabanders met afstand tot arbeidsmarkt aan een baan

Betacompany in Breda is vrijdag 18 juni officieel geopend. Het IT-bedrijfje geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om hun specifieke talenten verder te ontwikkelen en biedt een arbeidsplaats met toekomstperspectief. Betacompany is mede mogelijk gemaakt door Regio West-Brabant en arbeidsmarktprogramma West-Brabant werkt met Talent.

Hoewel het project vorige zomer al van start ging, vond vrijdag de officiële, uitgestelde opening pas plaats. Samen met wethouder Marcel Willemsen, tevens voorzitter commissie van advies Arbeidsmarkt bij RWB, onthulde de bekende Bredanaar Soufiane Elazizi het nieuwe logo van het Betacompany. In het bijzin van de teamleden werd er getoost op het project en de toekomst. Betacompany is een initiatief van RB-Media en Spectrum Multimedia en IT.

Eerste successen 

Medewerkers van het bedrijf ontwikkelen website voor bedrijven, fondsen en ondernemingen. Waaronder de stichting ‘DoesSouf’ van Elazizi, een stichting die zich inzet voor de zwakkeren in de samenleving. 

Doel van Betacompany is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen met toekomstperspectief en hun talenten verder te ontwikkelen. Zij draaien daarbij in een professionele omgeving van hoog niveau mee. Uiteindelijk kunnen deze talenten uitstromen naar commerciële bedrijven. Het project voorloopt voorspoedig en de eerste successen zijn inmiddels zichtbaar. Zo is een van de eerste deelnemers uitgestroomd naar een commercieel bedrijf en heeft daar een passende baan gevonden.  

Meer informatie

Meer weten over Betacompany? Bezoek dan de website.