20 februari 2023

Kick-off leerprogramma ambtelijke koplopers Circulaire Economie goed ontvangen

Donderdag 16 maart beleefde het leerprogramma 'ambtelijke koplopers Circulaire Economie' zijn kick-off bij B’WISE in Breda. Doelstelling is dat ambtenaren in vier workshops en twee intervisies van en met elkaar leren en hoe zij de theorie omtrent circulaire economie in de praktijk kunnen brengen. Deze koplopers werken binnen hun gemeente aan circulaire projecten die uiteindelijk met de groep uitgewisseld worden.

Het leerprogramma van deze dag bestond uit een goede combinatie van leerzame lessen en enkele praktische handvatten, aangereikt door deskundigen Jifke Sol, lector Circulaire Transities at Fontys University of Applied Sciences, en Mattheus van de Pol, programmaleider circulaire maakindustrie bij het Ministerie van Economische Zaken. Zij namen de aanwezige ambtenaren mee in hoe je nu de circulaire transitie het best kunt omarmen en welke stappen je zoal kunt zetten. Zowel op kleine schaal in gemeenten, als op een grotere, regionale schaal door middel van samenwerking met bedrijven, onderwijsinstellingen en inwonerinitiatieven.

Bereikt in West-Brabant in 2023

Samen met de aanwezigen stonden we ook stil bij: 'wat zouden we in de regio bereikt willen hebben in 2030?' Dat leidde tot interessante uitgangspunten, dromen, wensen en bouwstenen. Deze input is verzameld en neemt RWB mee naar de volgende edities. Tijdens deze vervolgbijeenkomsten kijken we met de ambtenaren hoe we een circulaire transitie kunnen aanjagen door de ambities die er zijn ook daadwerkelijk te realiseren.

Meer weten

RWB kijkt terug op een geslaagde ochtend waarbij duidelijk werd dat er veel animo is om samen aan de circulaire transitie in West-Brabant te werken. Meer weten over dit leerprogramma of wil je meer informatie over wat RWB doet op het gebied van circulaire economie en transities? Houd onze kanalen in de gaten voor meer updates over deze leerprogramma's. Lees hier ook de Aanpak Circulaire Regio 23-27. In dit document staat waar RWB samen met de gemeenten en partners aan werkt de komende jaren.