01 november 2022

LOF Brabant zoekt ondernemers met innovatieve plannen voor Brabantse vrijetijdssector

het Leisure Ontwikkelfonds (LOF) Brabant helpt ondernemers in de vrijetijdssector met een lening om innovatieve plannen en ideeën te realiseren. LOF Brabant wil de provincie nog aantrekkelijker maken voor Brabanders en niet-Brabanders om er te recreëren en of verblijven. Daarom roept LOF Brabant ondernemers op innovatieve en kwalitatief onderscheidende plannen voor de vrijetijdssector in te dienen. Regio West-Brabant (RWB) is samenwerkingspartner van LOF Brabant.

Foto: William Watts - ONSTAGE/LOF Brabant

Voor wie is LOF?

LOF Brabant is er voor ondernemers met een onderscheidend en kwalitatief sterk plan voor de vrijetijdssector. Eindbestemming van hun project is een locatie in Noord-Brabant. Semipublieke instellingen in de culturele- of vrijetijdssector mogen ook een aanvraag indienen, denk aan bibliotheken en musea.

Wat is er nodig om in aanmerking te komen?

Een businesscase van voldoende kwaliteit, die past binnen de investeringsstrategie. Dus heb je als ondernemer al een glansrijk plan waarmee je de vrijetijdssector in Noord-Brabant een impuls gaat geven? Dan kun je een aanvraag indienen voor een lening. LOF Brabant beoordeelt ingestuurde plannen zodra deze binnenkomen. LOF neemt dan direct contact op, zodat zij aan kunnen sluiten bij eventuele deadlines.

Hoe werkt een aanvraag?

Alle ondernemers die de vrijetijdssector van Noord-Brabant een boost geven met een innovatief projectplan zijn welkom. Zorg dat een projectplan onderscheidend vermogen heeft en kwalitatief sterk is, want daarop wordt het beoordeeld.

Het proces

  1. Indienen van een plan of idee

  2. De intake, inclusief kennismaking en eerste beoordeling

  3. Indienen upgrade plan

  4. Pitchen en presenteren aan de Investeringscommissie

  5. Beoordeling

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kijkt de commissie naar de verstrekkende middelen en naar wat zij voor de aanvrager kunnen betekenen. Ook wordt op dat moment de rente bepaald. Kijk op de website van LOF Brabant en controleer of het plan aan de eisen voldoet, ook is hier informatie te vinden over voorgaande projecten ter inspiratie.

Toerisme, vrije tijd en horeca in West-Brabant

Foto ter illustratie. Bron: K. Staps.

Hulp nodig?

Heb je al een glansrijk idee om het toerisme in Noord-Brabant een impuls geeft, maar ontbreekt een solide plan? Met ondersteuning van onze partners, waaronder Braventure, helpen we je verder en stomen je klaar voor de aanvraag van een lening bij LOF Brabant. Hiermee krijg je niet alleen de financiële middelen voor jouw initiatief, ook vooraanstaande organisaties en bedrijven staan achter de lening en daarmee achter jouw project.

Samenwerkingspartners

LOF Brabant wordt mogelijk gemaakt door: Efteling, Libéma, Midpoint Brabant, Provincie Noord-Brabant, Metropool Regio Eindhoven, Regio West-Brabant, Regio Noordoost-Brabant en House of Leisure.

Meer weten?

Bekijk de animatie op YouTube. Of neem contact op met LOF Brabant via een van onderstaande kanalen: