02 mei 2023

Project bij Hazeldonk draagt bij aan logistieke verslimming en veiligheid West-Brabant

Regio West-Brabant zet samen met de zestien gemeenten en SmartwayZ.NL volop in op de logistieke verslimming en de doorstroming van het verkeer en goederenvervoer. Een voorbeeld is dit project op bedrijventerrein Hazeldonk, de proeftuin van alle bedrijventerreinen in en rond Breda. In onderstaande video zie je meer over dit project:

Matthias de Visser, gebiedsteammanager Regio West-Brabant (RWB) en Hans Nouwens, programmamanager Gastveilig Breda vertellen in de video hoe zij samen met SmartwayZ.NL de verbetering van de wachttijdindicatie voor vrachtwagens testen. Dankzij waardevolle nieuwe data kunnen werkgevers efficiënter omgaan met hun wagenpark. Ook krijgen transporteurs, parkmanagement en handhaving een beter zicht op de logistieke bewegingen op het bedrijventerrein.

Meer informatie

Samen met partners, zoals SmartwayZ.nl en de zestien gemeenten, zet RWB zich in om West-Brabant beter bereikbaar te maken en te houden. Ook zetten we hiermee stappen naar slimmere, duurzamere en veiligere mobiliteit in de regio. Dit doen we op verschillende manieren, waaronder aan de hand van meerdere projecten in samenwerking met SmartwayZ.nl. Bekijk onze website voor meer informatie over dit onderwerp.