23 januari 2024

Resultaten West-Brabant werkt met Talent 2020-2023: sterk netwerk dat talent verbindt

Arbeidsmarktprogramma West-Brabant werkt met Talent liep van 2020 tot 2023. Inmiddels zijn alle projecten afgerond. In dit artikel lees je meer over de opbrengsten en vind je de resultaten van het programma tussen 2020 en 2023 in een te downloaden informatieboekje. West-Brabant werkt met Talent is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Regio West-Brabant (RWB) en het bestuur Regionaal Werkbedrijf.

Foto: Game On West-Brabant in Breda, een project uit West-Brabant werkt met Talent, laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met de wereld van techniek. Bron: Merel Janse Fotografie.

In onderstaand informatieboekje vind je niet alleen de projectresultaten van de afgelopen jaren, maar zie je ook een goed overzicht van hoe de projecten samenwerking opzochten met andere partijen uit het onderwijs, bedrijfsleven of de overheid. Op die manier wordt het netwerk ook geborgd. Klik op de link hieronder om het informatieboekje in te zien en te downloaden:

Resultaten West-Brabant werkt met Talent 2020-2023

Bijna 5000 talenten geholpen

Thomas Melisse, voorzitter stuurgroep West-Brabant Werkt met Talen en wethouder gemeente Halderberge blikt alvast positief terug op de afgelopen periode: "We hebben met elkaar ruim 5000 talenten in West-Brabant geholpen. Verspreid over tweeëntwintig projecten en ruim veertig betrokken samenwerkingspartners in de regio", vertelt hij. "Door het vormen van een community rondom de regionale arbeidsmarkt, stopt de samenwerking niet met het einde van ons programma. Deze verbindingen lopen door."

Hiermee kan West-Brabant werkt met Talent nog verder de aansluiting zoeken en vinden met de nieuwe economie en de huidige vraagstukken in de maatschappij. Willen we inzetten op een circulaire of plantbased economie en de energietransitie aanpakken, dan moet de arbeidsmarkt ook meebewegen, laat Melisse weten.

Verder bouwen aan een netwerk

In 2024 komt er nog een eenmalige verlenging van uit de provincie Noord-Brabant voor arbeidsmarktmiddelen. Het is nog niet bekend in wat voor vorm dit ingevuld wordt. West-Brabant werkt met Talent krijgt dus mogelijk nog een staartje.

Meer informatie

West-Brabant werkt met Talent stimuleert een leven lang ontwikkelen en het aantrekken van talent op de arbeidsmarkt. Het is een initiatief van het Bestuur Regionaal Werkbedrijf West-Brabant. RWB coördineerde het programma, de provincie Noord-Brabant draagt financieel bij. Wil je meer weten over West-Brabant werkt met Talent of zoek je meer informatie per project? Bekijk de website van West-Brabant werkt met Talent voor nieuws over projecten, interviews met professionals en meer.