30 december 2021

Visit Brabant brengt populariteit en potentie West-Brabantse routes in beeld

Routes in (West-)Brabant vallen op. Zowel binnen de provincie Noord-Brabant, in Nederland en daarbuiten. Routebureau Brabant (onderdeel van VisitBrabant) maakte een inspirerende selectie van alle mediapublicaties tussen september 2020 en oktober 2021 waarin routes in West-Brabant naar voren komen. Leuk om doorheen te scrollen en om inspiratie op te doen.

Foto: Marc Bolsius

Recreatieve routes genereerden het afgelopen jaar flink wat media-aandacht voor West-Brabant. Om een idee te geven: sinds mei 2021 heeft Routebureau Brabant met publicaties over themaroutes in onder andere West-Brabant bijna 2,4 miljoen mensen bereikt. In het document van Routebureau Brabant vind je een selectie van een publicaties, artikelen, interviews en verslagen van routes.

Fietsende mensen in West-Brabant

Potentie voor West-Brabant

Het overzicht laat niet alleen zien waar West-Brabantse fiets-, wandel-, ruiter- mountainbike- en vaarroutes nu al sterk in zijn, maar toont ook de potentie van ander soort routes. Zoals hoogwaardige Brabantse Belevingsroutes over lokale thema's, sagen en legenden, waar andere regio's zeer voortvarend mee aan de slag zijn. Ook voor West-Brabant is het potentieel voor nieuwe (lokale) onderscheidende, verhalende routes enorm. Het overzicht vormt daarmee een mooie terugblik én vooruitblik voor mogelijkheden in West-Brabant.

In onderstaand document vind je een overzicht van de mooiste publicaties die vanuit het jaarplan van Routebureau Brabant bewerkstelligd zijn:

Recreatieve routes in West-Brabant in de media