Raadsledenbijeenkomst

Terugblik op de informatiebijeenkomst voor nieuwe raadsleden 25 november jl.

 

Afgelopen week organiseerde RWB een informatiebijeenkomst voor nieuwe raadsleden over de nieuwe speerpuntsector ‘Creatieve dienstverlening en ‘Vrijetijdseconomie’ als onderdeel van het RWB-Actieprogramma 2019-2023. De raadsleden gingen in gesprek over deze twee thema’s.

 

Vrijetijdseconomie

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat de vrijetijdseconomie West-Brabant veel te bieden heeft. De vrijetijdseconomie is een groeisector en draagt bij aan het vestigingsklimaat van de regio. Door hierin te investeren, stimuleren we de sector. Aldus Bregje Poelman, themaregisseur Economie en Arbeidsmarkt. Het doel is dat West-Brabant in 2030 een duurzame en innovatieve vrijetijdssector heeft die de regio aantrekkelijker maakt om in te wonen, werken en recreëren. Meer weten? Lees dan ook het artikel: Regionale samenwerking voor een duurzame en innovatieve vrijetijdssector.

 

Creatieve dienstverlening

Geert van de Wouw, programmamanager Creatieve Dienstverlening van REWIN inspireerde de raadsleden met een presentatie over Creatieve dienstverlening: “Het programma draait om bedrijven die denk- en verbeeldingskracht inzetten om andere bedrijven te helpen met innoveren. Het programma kent een tweeledige aanpak. Enerzijds wordt de creatieve dienstverlening ingezet om de bedrijven in de andere sectoren te helpen innoveren. Anderzijds gaat het ook om het opbouwen van een sterke en herkenbare regionale ‘sector’ van Creatieve dienstverlening in West-Brabant.”

 

Raadsledenbijeenkomst