Wielerplan West-Brabant

Het Wielerplan geeft een impuls aan de regionale economie

Wielerevenementen trekken bezoekers en zorgen voor meer bestedingen in de regio (branding). Evenementen en zakelijke side-events bieden daarnaast een platform voor het bedrijfsleven om zaken te doen en relaties te ontmoeten. Het bedrijfsleven wordt uitgedaagd om samen met ons ambities waar te maken.

 

Het Wielerplan geeft een maatschappelijke impuls

Wielersportevenementen betekenen ook veel voor de samenleving. De maatschappelijke waarde van sport wordt al lang erkend maar sportevenementen dragen ook bij aan maatschappelijke doelstellingen. Bijvoorbeeld door de evenementen te verbinden met talentontwikkeling en sport voor mensen met een beperking. Ook leveren we met deze wielersportevenementen een bijdrage aan het versterken van de sociale veerkracht. In West-Brabant is sprake van een echte wielersport community. Het versterken hiervan is goed voor de samenleving.

 

Het Wielerplan bevordert de samenwerking tussen wielerpartijen

Het Wielerplan bevordert kennisuitwisseling en dus samenwerking tussen de wielerverenigingen, wielercomités en organisatoren van evenementen. Ook zorgt het voor een kwaliteits -en efficiencyslag in werkprocessen.

 

Verdere informatie

Website: www.wielrennenwestbrabant.nl 

Facebook: wielrennen west-brabant

 

Bestuurlijke kopgroep Wielerplan West-Brabant

Paul de Beer (bestuurlijk trekker), wethouder Breda

Joerie Minses, burgemeester Alphen-Chaam

René Lazeroms, wethouder Rucphen

Toine Theunis, wethouder Roosendaal

Martin Groffen, wethouder Woensdrecht

Frank Hommel, wethouder Tholen


Betrokken bestuurder

Paul de Beer

Wethouder
Gemeente Breda

Contactpersoon
Downloads