Matchen op (maat)werk

West-Brabant pakt de match tussen werkzoekenden en werkgevers anders aan

 

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verleent West-Brabant als één van de eerste regio’s subsidie voor het project Perspectief op Werk. Voor 2019 krijgt de arbeidsmarktregio West-Brabant 1 miljoen euro om de match van werkzoekenden naar een plek op de arbeidsmarkt te verbeteren. We onderscheiden ons hierin als regio doordat we dit als overheid en werkgevers echt samen én anders doen. Voor de komende twee jaar, maar ook voor de langere termijn. 
 
Samenwerkingsovereenkomst getekend
Om de start van dit project officieel te bekrachtigen vond er op 12 juni een bijeenkomst plaats met een vertegenwoordiging vanuit overheid, ondernemers en onderwijs. De leden van het Bestuur Regionaal Werkbedrijf tekenden de samenwerkingsovereenkomst waarin uitgesproken wordt om gezamenlijk de gestelde ambities uit Perspectief op Werk te realiseren. 
 
Doorpakken op basis van maatwerk
Wethouder Thomas Zwiers, voorzitter Bestuur Regionaal Werkbedrijf: “We zitten in een arbeidsmarkt met een afstand tot de mensen. Met Perspectief op Werk brengen we dit dichterbij elkaar”. De manier waarop we dit doen vat bestuurlijk trekker Anton van Beers, regiocoördinator VNO NCW, samen: “We moeten niet blijven hangen in bestaande structuren, maar nu echt gaan doorpakken op basis van maatwerk.”
 
Heeft u nog vragen?
Neem gerust contact op met de projectleider Eva Jeremiasse, eva.jeremiasse@west-brabant.eu.
 
Betrokken bestuurder
Boaz Adank, wethouder gemeente Breda, voorzitter commissie van advies Economie - Regio West-Brabant.