Over RWB

 

Regio West-Brabant: collegesamenwerking van 17 gemeenten

De 16 gemeenten in West-Brabant en het Zeeuwse Tholen hebben de gezamenlijke ambitie om de regio te versterken en te stimuleren op het gebied van economie, arbeidsmarkt, mobiliteit en ruimte. Daarom werken ze samen. 

 

West-Brabant ligt gunstig 

In het hart van de Nederlands-Vlaamse Delta. Daarmee hebben we een bijzondere economische positie. Met een Bruto Regionaal Product van 24,1 miljard euro en meer dan 36.000 bedrijven is West-Brabant een van de economische topregio’s in Nederland. De arbeidsproductiviteit in onze regio ligt ver boven het Nederlands gemiddelde. 

 

Samenwerking ondernemers, onderwijs en overheid

In West-Brabant werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid goed samen. De focus ligt op innovatie en bedrijfsontwikkeling en als overheid luisteren we vooral naar de behoeften van ondernemers. Zo kunnen West-Brabantse bedrijven ook in de toekomst concurrerend zijn én blijven. 

 

Uiteindelijk gaat het erom dat het in West-Brabant goed toeven is. Goed om te werken, te wonen, te komen en te verblijven. Die opgave ondersteunt Regio West-Brabant graag. Mooie resultaten behalen we alleen als we goed samenwerken met bedrijfsleven en onderwijs.