Leisure Ontwikkelfonds Brabant

Het Leisure OntwikkelFonds (LOF) stimuleert vernieuwend vrijetijdsaanbod in Noord-Brabant. Zo willen we meer bezoekers van verder weg aantrekken die langer verblijven en meer besteden. Dit doen we met leningen aan ondernemers met een goed plan.

Noord-Brabant wil in 2020 de meest gastvrije en innovatieve provincie van Europa zijn. Met meer toeristische bestedingen en werkgelegenheid. De doelen zijn:

• meer bezoekers trekken (voor vrijetijdsactiviteiten)
• de verblijfsduur van de bezoekers verlengen (short break)
• het merk Brabant versterken

 

Aanleiding
De bestedingen van de bezoekers in Brabant zijn minder dan in andere Europese regio’s. Dat moet anders. Meerdaags bezoek verhoogt deze bestedingen. Een hogere kwaliteit en capaciteit van het vrijetijdsaanbod stimuleert dit. Met boeiende (inter)nationale thema’s en cross-overs tonen we meer verband in het vrijetijdsaanbod. De kernthema’s voor Leisure in Brabant zijn:

• Brabantse meesters en erfgoed
• design en innovatie
• attractieparken en evenementen

 

De provincie Noord-Brabant heeft samen met onder andere RWB, Midpoint Brabant, de Efteling en Libéma daarom een uniek fonds opgezet: het LOF.

 

Leningen
Goede initiatieven voor een sterkere vrijetijdssector in Noord-Brabant komen in aanmerking voor een lening. Het LOF verstrekt (achtergestelde) leningen tegen gebruikelijke voorwaarden. De lening kan achtergesteld zijn ten opzichte van andere financieringsvormen. Echter niet ten opzichte van het eigen vermogen van de aanvrager.

 

Voor wie?
Voor alle bedrijven met een goed plan voor Noord-Brabant. Overheden kunnen geen aanvrager zijn, wel partner van aanvragende bedrijven. Dit geldt ook voor kennisinstellingen. Semipublieke instellingen in de culturele/vrijetijdssector (bibliotheken, musea etc.) kunnen wel aanvragen als hun aanvraag niet al via het Brabant C-fonds te financieren is.

 

Heeft u een aantrekkelijk plan voor Noord-Brabant? Kijk dan snel op deze website: LOF


Verdere informatie
Website informatie en aanvragen LOF: Stimulus

 

Contact
Nico Sommen
T. 076-5027233
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.