Gebiedsgerichte Aanpak (GGA)

Ambities en doelen GGA

  • Minder verkeersslachtoffers
  • Stimuleren van het fietsgebruik
  • Verbeteren van de bereikbaarheid
  • Verbeteren en aanleggen van OV
  • Verbeteren van de infrastructuur
  • Verbetering houding en gedrag in het verkeer
 

In West-Brabant werken achttien gemeenten samen op het gebied van verkeer en vervoer. Belangrijke partners zijn de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en politie. De samenwerking heeft als doel bij te dragen aan een verkeersveilige, bereikbare en leefbare regio. Daarvoor stellen de wethouders mobiliteit van West-Brabant en de gedeputeerde mobiliteit van de provincie Noord-Brabant jaarlijks een regionaal uitvoeringsprogramma op.

 

Subsidieregeling Verkeer en Vervoer Noord-Brabant 2016

Met de subsidieregeling verkeer en vervoer heeft de provincie jaarlijks budget voor de West-Brabantse gemeenten. De wethouders mobiliteit maken aanvullende afspraken over bijvoorbeeld het moment van indienen, de manier van toetsen, de verdeling van het budget en de prioriteiten. RWB regisseert via de GGA het proces om te komen tot een regionaal uitvoeringsprogramma en zorgt voor draagvlak bij de achttien gemeenten in de regio.

 

Welke projecten komen in aanmerking?

Verkeersprojecten die de verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van de regio verbeteren. Bij verkeersveiligheid gaat het zowel om projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren als om projecten die houding en gedrag verbeteren in het verkeer. Het project is gereed voor uitvoering, maar nog niet aanbesteed of gegund.

 

Wat is de indieningstermijn?

Het is dit jaar niet meer mogelijk om verkeersprojecten in te dienen voor het GGA uitvoerings-programma 2018. De deadline hiervoor was 1 september. Op 23 november nemen de wethouders mobiliteit een besluit over het GGA uitvoeringsprogramma 2018. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant neemt in het eerste kwartaal van 2018 een definitief besluit over de toekenning van de cofinanciering.

 

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld de subsidievereisten, de subsidiehoogte of welke kosten subsidiabel zijn, verwijs ik u naar de ‘Subsidieregeling verkeer en vervoer Noord-Brabant 2016’. De laatste versie is van 21 juli 2017. Paragraaf 4 ‘Verkeers- en vervoersprojecten GGA’ en paragraaf 10 ‘Veerdiensten in het Fietsnetwerk Noord-Brabant’ zijn van toepassing op het GGA.

 

Klik hier voor de "Subsidieregeling verkeer en vervoer Noord-Brabant 2016".

 

Contact

Eefje van den Hout

T. (076) 502 72 11
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.