Duurzaamheid

Benchmark Afval

Het is belangrijk dat gemeenten goed afvalbeleid voeren. Nu en zeker ook in de toekomst. De tweejaarlijkse Afvalbenchmark is een leidraad voor het toekomstige afvalbeleid van de West-Brabantse gemeenten. Omgekeerd inzamelen gaat steeds belangrijker worden in de regio.

lees verder  

Regionale Energiestrategie West-Brabant (RES WB)

Energiebesparing is ook in West-Brabant hard nodig. Hiervoor is de regionale Energiestrategie in het leven geroepen. De grote omvang en een nieuw bewustzijn zijn hierbij bepalend. Hoe zorgen we dat alle gebruikers en inwoners van West-Brabant meedoen aan deze energietransitie?

lees verder  

Afvalloze samenleving

Hoe bereiken we een duurzaam West-Brabant? Een regio met evenwicht tussen people, planet en profit? Uitvoering van de regionale afvalvisie ‘Duurzaam West-Brabant, een bijdrage uit de afvalhoek’ moet hiervoor zorgen. Doelen: 150 kg restafval per inwoner in 2017 en afvalloos in 2030.

lees verder  

Duurzaamheidscommunicatie

Jaarlijks organiseert de regio West-Brabant een inspiratiemiddag waar alle genomineerden van de Duurzame Duimen van harte welkom zijn.

lees verder  

Regionaal Energieloket

Waar kun je als woningeigenaar terecht met vragen over verduurzaming van je woning? Dat kan sinds 2016 bij het digitale regionaal Energieloket. Wie offertes of subsidies wil aanvragen kan hier ook terecht. Ruim 35 woningeigenaren hebben al een offerte aangevraagd!

lees verder