Arbeidsmarkt

ArbeidsmarktInZicht

ArbeidsmarktInZicht (AIZ) is hét dataplatform dat cijfers over de regionale arbeidsmarkt inzichtelijk maakt. Het gaat om een grote verzameling data, actuele cijfers en gegevens over de regionale arbeidsmarkt en economie. Deze waardevolle data voor de overheid, ondernemers of het onderwijs is nu beschikbaar op AIZ. Regio West-Brabant werkt samen met AIZ.

Dankzij de samenwerking met AIZ heeft Regio West-Brabant een groter platform om data inzichtelijk te maken en te delen met onze partners. AIZ maakt data inzichtelijk door het samenbrengen van verschillende grafieken en diagrammen. Op het online platform zijn niet alleen harde cijfers te vinden, maar ook trends, ontwikkelingen en visualisatie hiervan. Alle informatie is gratis te gebruiken en krijgt regelmatig updates.

Wat is er nog meer te vinden?  

  • Realtime arbeidsmarktinformatie. 

  • Nieuws over trends in de arbeidsmarkt.  

  • Duiding van ontwikkelingen.  

  • Een dashboard waarin alle informatie geselecteerd wordt voor de eigen arbeidsmarktanalyse.  

  • Mogelijkheden om arbeidsmarktinformatie te downloaden en te delen.  

Wie dieper in de cijfers wil duiken, kan gebruikmaken van het dataportaal op AIZ. Dit is een bibliotheek met meer dan 250 grafieken over verschillende arbeidsmarkt gerelateerde thema’s. Ook is er voor onderzoekers de Datastudio. Een online omgeving waarin het mogelijk is om op basis van talloze datasets zelf grafieken samen te stellen, te delen en te publiceren op een persoonlijk dashboard. 

Bekijk hieronder de AIZ-omgeving voor West-Brabant 

Arbeidsmarktinzicht - Home