Arbeidsmarkt

West-Brabant werkt met Talent

Arbeidstalenten in West-Brabant vormen de basis voor een gezonde economie en arbeidsmarkt. Samen met partners uit het onderwijs en bedrijfsleven zet arbeidsmarktprogramma ‘West-Brabant werkt met Talent’ zich daarom in voor het ontwikklen, behouden, benutten en aantrekken van arbeidstalenten in West-Brabant. Ongeacht leeftijd, scholing of achtergrond.

Onze uitwerking: Talentenfonds 

‘West-Brabant werkt met Talent´ bouwt aan een regionale arbeidsmarkt met plaats voor iedereen en voldoende arbeidskrachten die nodig zijn voor economische groei. Voor het realiseren van onze regionale arbeidsopgave voeren samenwerkingspartners uit de regio projecten uit. Het programma wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Het bestuur Regionaal Werkbedrijf is bestuurlijk verantwoordelijk. 

Het overkoepelende resultaat en de coördinatie wordt aangestuurd door een projectleider en projectadviseur vanuit Regio West-Brabant. De regionale aanpak en uitvoering van de arbeidsmarktprojecten heeft een breed scala aan partners. Al deze partners hebben gezamenlijk een enorme denk- en uitvoeringskracht en werken aan vier verschillende doelen:

  • Talent aantrekken 

  • Talent benutten 

  • Talent ontwikkelen 

  • Talent behouden 

Meer informatie 

Meer informatie over het arbeidsmarktprogramma West-Brabant werkt met Talent en verschillende projecten vind je op Westbrabant Werkt – met talent.

Betrokken bestuurder

Marcel Willemsen

Algemeen bestuur | strategisch beraad | commissie Arbeidsmarkt (vz.)
wethouder Oosterhout

Contactpersoon

Eva Jeremiasse

projectleider West-Brabant werkt aan morgen! / secretaris regionaal werkbedrijf West-Brabant
Regionaal Werkbedrijf West-Brabant

Astrid Persons

adviseur Arbeidsmarkt / secretaris bestuur Regionaal Werkbedrijf