08 januari 2021

Coronafonds draagt bij aan innovatieve ‘meekijkbril’ zorgpersoneel

Het project ‘Gezondheidszorg zonder afstand’ wordt dankzij het Coronafonds van Regio West-Brabant (RWB) breder ingezet. Het project stimuleert de toepassing van een ‘meekijkbril’ voor zorgmedewerkers en docenten die zo mee kunnen kijken met zorgpersoneel in opleiding. Het (breder) toepassen van de bril vormt een mogelijke oplossing voor het tekort aan stagebegeleiders in de zorg en uiteindelijke krapte op de arbeidsmarkt.

Stichting Care Innovation Center West-Brabant, Curio, Avans Hogeschool, 1Minuut, tanteLouise en de gemeente Breda zijn de initiatiefnemers achter de meekijkbril (of Smart Glass). Dankzij de meekijkbril wordt een aantal belangrijke uitdagingen in de gezondheidszorg aangepakt. Onder andere het ziekteverzuim onder zorgpersoneel. Dit is mede door het coronavirus vrij hoog. Waardoor ook begeleiding van studenten en nieuw zorgpersoneel onder druk komt te staan.

Grotere begeleidingscapaciteit

Door de inzet van de meekijkbril werken nieuwe medewerkers efficiënter en effectiever of worden zij beter begeleid door medewerkers thuiszitten met bijvoorbeeld milde coronaklachten. Dit gaat de gevolgen van het ziekteverzuim tegen. Daarnaast is de begeleidingscapaciteit voor studenten groter en kunne zij alsnog hun stage en of diploma halen ondanks verminderde contacturen met hun begeleiders.

Ontwikkeling

Het project ‘Gezondheidszorg zonder afstand’ startte op 1 januari en loopt tot en met 31 juli 2021. Het project richt zich nu op een verdere uitbreiding en toepassing van de meekijkbril in de praktijk en zorgopleidingen in West-Brabant.

Coronafonds

Meer weten over het Coronafonds? Lees hieronder meer.

RWB | Subsidies: Subsidieregeling Arbeidsmarkt Coronafonds (west-brabant.eu)

Foto:1minuut