03 december 2020

Coronafonds helpt starters op arbeidsmarkt in de Brabantse Wal

Met het project Betekenisvol in beeld werken Samen in de Regio, Innergie en ISD aan het behoud en inzet van arbeidstalent in het gebied van de Brabantse Wal. Dit nieuwe project wordt mede gerealiseerd door een subsidiebijdrage uit het Coronafonds voor West-Brabant.

Corona heeft invloed op jonge arbeidskrachten en starters. Sommigen raakten de afgelopen periode hun baan kwijt, anderen kunnen in deze periode juist geen baan vinden. Het project Betekenisvol in Beeld biedt hulp. Door middel van workshops en opdrachten in dit nieuwe project, leren de deelnemers praktische skills voor de toekomst. Zij krijgen hierbij een goede begeleiding en ontdekken zo hun talenten en ontwikkelingskansen. Alles om de jonge arbeidskrachten in de regio te (be)houden of hen om te scholen zodat ze aan het werk kunnen blijven. 

Coronafonds 

Deze samenwerking is mogelijk dankzij het Coronafonds, een subsidieproject van de provincie Noord-Brabant gecoördineerd door Regio West-Brabant. Het fonds heeft als doel om op de gevolgen van corona op korte termijn aan te pakken. Onder andere door activiteiten, projecten en andere initiatieven te organiseren.  

Daarnaast werkt het project Betekenisvol in beeld intensief samen met bedrijven, de overheid, zorg en onderwijs. Dit in combinatie met de uitzendorganisaties Start People, Unique en Driessen.

In eerste instantie selecteren lokale instanties de jongeren zelf voor het project. Maar jongeren kunnen zich ook zelf aanmelden bij Samen in de Regio.

Meer informatie  

Coronafonds Regio West-Brabant

Samen in de Regio

Foto bij artikel dateert van voor corona.
Bron: Kijk binnen bij bedrijven/Samen in de Regio