04 juli 2024

Derde subsidieronde Onderzoek & Ontwikkelfonds in 2024 start vanaf 19 augustus

Van 19 augustus tot en met 23 september loopt de derde ronde van het Onderzoek & Ontwikkelfonds van Regio West-Brabant (RWB) voor 2024. Het in die periode mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen en hier feedback op te vragen. Het O&O-fonds stimuleert innovatie en ontwikkeling van ideeën, proeven, pilots, projecten of plannen. Dat leverde eerder al mooie regionale resultaten op.

Bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen uit West-Brabant kunnen een aanvraag indienen. Een samenwerking met minimaal een andere partij uit deze groep is wenselijk. Zo moedigen we samenwerking tussen deze partijen aan. Dus bijvoorbeeld een onderwijspartij én een gemeente. West-Brabantse gemeenten betalen, via hun jaarlijkse inwonerbijdrage aan RWB, mee aan dit fonds.

Aanmelden en meer

Bekijk voor het subsidieaanmeldformulier en benodigde documenten de pagina over het O&O-fonds in ons subsidieloket. Ook is hier aanvullende informatie te vinden, zoals de subsidieregels en andere randvoorwaarden.

Projecten ter inspiratie

Van het onderzoek naar betere economische samenwerking tussen West-Brabantse binnenhavens of een nieuwe master op Avans Hogeschool: de afgelopen jaren zijn verschillende projecten van bedrijven, organisaties en gemeenten gesteund door het O&O-fonds. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een sterker, groener of innovatiever vestigingsklimaat in West-Brabant. Dit leidde al tot mooie, tastbare resultaten in West-Brabant:

Meer informatie of feedback

Wil je meer weten over je project of twijfel je of je idee of plan wel in aanmerking komt? Voor feedback of extra informatie kun je mailen naar subsidies@west-brabant.eu. Wil je feedback ontvangen op je aanvraag? Let er dan op dat je tijdig een aanvraag indient, dan kunnen collega's van RWB jouw aanvraag van feedback voorzien.

Betrokken bestuurder

Steven Adriaansen

Algemeen bestuur | strategisch beraad | toetsingscommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
burgemeester Woensdrecht

Marian Witte

Algemeen bestuur | toetsingscommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
burgemeester Geertruidenberg

Lieke Schuitmaker

Algemeen bestuur | toetsingscommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
burgemeester Alphen-Chaam