19 februari 2021

Laatste mogelijkheid indienen projecten Coronafonds

De subsidieregeling Coronafonds Arbeidsmarkt West-Brabant gaat de laatste fase in. Er is nog ruimte voor projecten of initiatieven om zich aan te melden. Dit kan nog tot 1 maart 2021. Inmiddels worden de eerste resultaten van de toegekende projecten zichtbaar. Deze resultaten worden in september 2021 door Regio West-Brabant (RWB) gedeeld.

De toetsingscommissie van het Coronafonds kijkt positief terug op het aantal aanvragen en de verschillende projecten die een subsidie aanvroegen en of ontvingen. Allemaal hebben of hadden zij het doel om (nieuwe) arbeidskrachten te behouden voor de regio en of hen zodanig te (bij- of om-) scholen zodat dit talent niet verloren gaat voor de regio.  

Verschillende projecten 

Op dit moment (februari) zijn er acht projecten en initiatieven waaraan een subsidie is toegekend. Alle projecten voldoen aan de eisen, maar hebben een uiteenlopende doelgroep. Van het aanbieden van extra stageplaatsen voor composietonderhoud in vliegtuigtechniek tot het inzetten van een speciale ‘smart glass’ voor verpleegkundigen en studenten.

In totaal is er in 2020 en 2021 met 42 partijen contact geweest voor een aanvraag. Daarvan zijn er 14 aanvragen ook daadwerkelijk ingediend.  

Beschikbaar budget 

Het volledige beschikbare subsidiebedrag is nog altijd niet toegekend. Momenteel is er dan ook nog een subsidiebedrag beschikbaar van meer dan € 100.000. Per projectaanvraag kan er maximaal € 50.000 subsidie aangevraagd worden (maximaal 45 procent van de totale projectkosten). 

Laatste ronde 

De laatste toetsingscommissie vindt plaats op woensdag 10 maart 2021, van 15.00 tot 16.30 uur. Aanvragen kunnen nog uiterlijk tot en met 1 maart worden ingediend. Hiermee hoopt de toetsingscommissie van het Coronafonds dat het volledige budget van € 500.00 toegekend is.

Meer informatie

Meer weten? Regelmatig licht RWB Coronafonds-projecten uit in artikelen en interviews. Houd onze website en LinkedIn-pagina dan ook in de gaten.

RWB | Subsidies: Subsidieregeling Arbeidsmarkt Coronafonds (west-brabant.eu)