09 maart 2021

Nieuwe recreatieve routes zijn impuls voor West-Brabantse vrijetijdseconomie

Begin maart legden de provincie Noord-Brabant en gemeenten de nieuwe visie voor recreatieve routes voor de periode 2021 – 2025 vast. Een routenetwerk van de hoogste kwaliteit, met themaroutes die Noord-Brabant versterken als de routeprovincie van Nederland is het doel. Ook in West-Brabant staan er routes op de planning die voor een recreatieve impuls moeten zorgen.

Verantwoordelijk voor de realisatie en visie is VisitBrabant Routebureau, de beheerder van alle knooppuntroutes in de provincie. In het nieuwe plan is nu ruim baan voor de zogenoemde, verhalende themaroutes. En het plan is er dan ook om deze uit te breiden. Deze routes zijn meer dan een doorsnee loop- of wandelroutes en leiden langs bijzondere Brabantse locaties, gebouwen of gebieden. Er wordt daarmee ingezet op de totale beleving van de recreant in de regio.  

Fijn recreëren 

"Door deze nieuwe, regionale themaroutes komen er naar verwachting nog meer wandelaars, fietsers en ruiters naar West-Brabant", hoopt Johan de Beer, portefeuillehouder Routebureau West-Brabant en voorzitter kopgroep Vrijetijdseconomie. "Zo laten wij aan nog meer mensen zien wat voor moois West-Brabant allemaal te bieden heeft. Op deze manier versterken wij ook de positie van de vrijetijdseconomie in de regio. Want het is hier fijn recreëren." 

Routes op komst 

De visie 2021-2025 zet dus in op nieuwe themaroutes. Ook ontwikkelt VisitBrabant Routebureau een reeks ‘Brabantse Sagen en Legenden’-routes rond streekverhalen, als uitbreiding op de eerder ontwikkelde Zwarte Kaat-fietsroute in regio De Kempen. Daarnaast werkt het routebureau aan rondwandelingen bij Brabantse kloosters, wandelroutes in het spoor van Vincent van Gogh en nieuwe ruiterroutes. Ook zijn er ook nieuwe fietskaarten op komst.

Meer informatie

Meer weten over het Routebureau van Regio West-Brabant of over onze aanpak voor vrijetijdseconomie? Lees er hieronder meer over:

RWB | Onderwerp: Vrijetijdseconomie (west-brabant.eu)

RWB | Onderwerp: Routebureau (west-brabant.eu)