23 september 2021

O&O Video: Biorizon en de ontwikkeling van bio-aromaten

Innovatie en ontwikkeling vinden volop plaats in West-Brabant. Het Onderzoek & Ontwikkelfonds van RWB helpt ondernemers en initiatieven graag een handje. Hoe? Dat zie je in deel III van onze O&O Video's. Deze keer over Biorizon en de ontwikkeling van bio-aromaten.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/5uJJl8BpX4Q

Op de Green Chemisty Campus in Bergen op Zoom werkt Biorizon aan de ontwikkeling van bio-aromaten. Bio-aromaten zijn een biobased, klimaatvriendelijk alternatief voor petrochemische chemicaliën. Ze worden onder andere in verf toegepast. Door afvalstromen als grondstof te gebruiken, draagt Biorizon bij aan de transitie naar een circulaire economie. Biorizon ontving subsidie uit het Onderzoek & Ontwikkelfonds van Regio West-Brabant.

Over het O&O-fonds

Aanjagen, ontwikkelen en initiëren van projecten die goed zijn voor West-Brabant en de regio op de kaart zetten. Daarvoor is het O&O-fonds opgericht. Het O&O-fonds is een grote subsidieverstrekker én verdubbelaar dat Regio West-Brabant beheert en coördineert.

Meer weten over het O&O-fonds:

Subsidieregeling Onderzoek & Ontwikkelfonds

Betrokken bestuurder

Steven Adriaansen

Algemeen bestuur | strategisch beraad | adviescommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
Burgemeester Woensdrecht

Miranda de Vries

Algemeen bestuur | adviescommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
burgemeester Etten-Leur

Lieke Schuitmaker

Commissie Advies | commissie Economie | adviescommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds | stuurgroep Subsidie Economie en Innovatie
wethouder Drimmelen

Contactpersoon

Heleen van Exsel

coördinator Fondsen, Subsidies en Lobby
Thema:
Economie