29 september 2021

O&O Video: VARTA weet wel raad met de reststromen uit de tuin- en akkerbouw

Het Onderzoek & Ontwikkelfonds van RWB helpt ondernemers en initiatieven graag een handje met innovatie en ontwikkeling. Hoe? Dat zie je in het laatste deel van onze O&O Video's! Deze keer over het VARTA-ValorisatieLab.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/EpqlOuIm1ec

Valorisatielab Reststromen Tuin- en Akkerbouw, oftewel VARTA, houdt zich bezig met onderzoek naar planten. Dit onderzoek vindt plaats op het shared lab op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Bij iedere teelt is er een deel dat nu afgevoerd of gecomposteerd wordt, dit kan gaan om onderste stengelstukken of afgekeurde bloemen en planten. Met deze reststromen is nog veel meer mogelijk, op allerlei gebieden. Subsidie uit het Onderzoek & Ontwikkelfonds van Regio West-Brabant hielp bij opstarten van deze samenwerking.

Over het O&O-fonds

Aanjagen, ontwikkelen en initiëren van projecten die goed zijn voor West-Brabant en de regio op de kaart zetten. Daarvoor is het O&O-fonds opgericht. Het O&O-fonds is een grote subsidieverstrekker én verdubbelaar dat Regio West-Brabant beheert en coördineert.

Meer weten:
Subsidieregeling Onderzoek & Ontwikkelfonds