16 februari 2022

Terugblik Circulair Denken & Doen

De transitie naar een circulaire economie is voor alle partijen in West-Brabant een opgave. Zo ook voor gemeenten. Die willen graag aan de slag. Maar weten niet altijd hoe. Met het evenement 'Circulair Denken & Doen' op 9 februari inspireerden we gemeenten en geven we hen handvatten om écht aan de slag te gaan met circulaire economie. Circulair Denken & Doen werd georganiseerd door Regio West-Brabant (RWB) en de gemeente Breda.

Bekijk hier het plenaire gedeelte van Circulair Denken & Doen terug:

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/pbkZwV1Xv9k

Wat is er zoal nodig voor een circulaire economie in je gemeente? En hoe kun je hier als gemeente nu écht werk van maken? Deze vragen en de antwoorden hierop stonden centraal tijdens het online event 'Circulair Denken & Doen' voor gemeenteambtenaren in West-Brabant.

Na een plenair deel met een hoop tips & tricks door Klaske Kruk (Circularities), Elisah Pals (Zero Waste Nederland) en Mark Kok (kwartiermaker circulaire economie bij RWB), was het de beurt aan verschillende hosts in boeiende deelsessies. Waarin zij de aanwezigen meenamen in hun verhalen, workshops en praktische toolkits.

Belangrijke aanjager

Ruim honderd kijkers en luisteraars volgden het online evenement. Ook van buiten de regio. RWB en de gemeente Breda hopen dat iedereen inspiratie, kennis en motivatie rijker is geworden. Om de woorden van Klaske Kruk aan te halen: "Gemeenten zijn een belangrijke aanjager om de consument, de burger, te motiveren voor een circulaire economie."

Meer weten

Regio West-Brabant zet zich in om de klimaatdoelen en daarmee ook de circulaire opgave in onze regio te behalen. Meer informatie, inclusief de afsprakenkaders, documenten, een handige toolbox voor ambtenaren en het uitvoeringsplan Circulaire Economie vind je op onze speciale onderwerppagina over Circulaire Economie in West-Brabant.