31 augustus 2023

Derde ronde Onderzoek & Ontwikkelfonds West-Brabant loopt van 1 september tot 13 oktober

Vanaf 1 september tot en met 13 oktober is de derde subsidieronde van het Onderzoek & Ontwikkelfonds (O&O-fonds) van Regio West-Brabant (RWB) geopend. In die tijd is het dus mogelijk om subsidie aan te vragen. Ben of ken je iemand die subsidie voor zijn of haar plan, project of pilot zoekt? Dan kan het O&O-fonds een mooi zetje in de juiste richting bieden.

Bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen uit West-Brabant kunnen een aanvraag indienen. Er moet echter wel sprake zijn van samenwerking met minimaal een andere partij. Zo moedigen we de samenwerking en kennisdeling tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid aan. Let wel: het project mag niet om een eerder beproefd concept of een business plan gaan. De projecten dragen bij aan het innovatieve karakter van de regio.

Aanmelden en meer

Bekijk voor het subsidieaanmeldformulier en benodigde documenten de pagina over het O&O-fonds in ons subsidieloket. Ook is hier aanvullende informatie te vinden, zoals de subsidieregels en andere randvoorwaarden.

Projecten ter inspiratie

Van het onderzoek naar een nieuwe insteekhaven in Werkendam tot het onderzoek naar het een testkit om chroom-6 op te sporen: de afgelopen jaren zijn verschillende projecten van bedrijven, organisaties en gemeenten gesteund door het O&O-fonds. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een sterker, groener en innovatiever vestigingsklimaat in West-Brabant. Dit leidde al tot mooie, tastbare resultaten in West-Brabant:

Meer informatie of feedback

Wil je meer weten over je project of twijfel je of je idee of plan wel in aanmerking komt? Voor feedback of extra informatie kun je terecht bij subsidies@west-brabant.eu. Let op dat je tijdig een aanvraag indient, zodat je hier feedback op kunt krijgen.

Betrokken bestuurder

Steven Adriaansen

Algemeen bestuur | strategisch beraad | toetsingscommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
burgemeester Woensdrecht

Lieke Schuitmaker

Algemeen bestuur | toetsingscommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
burgemeester Alphen-Chaam

Marian Witte

Algemeen bestuur | toetsingscommissie Onderzoek & Ontwikkelfonds
burgemeester Geertruidenberg