24 september 2021

Regionale innovatie en ontwikkeling centraal in eerste Netwerkcafé Regio West-Brabant

Een inspirerende middag op 23 september bij Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom, tijdens het allereerste Netwerkcafé van RWB. Een boeiende middag vol innovatie, ontwikkeling en bovenal ontmoeting. Waarbij bestuurders, ambtenaren en collega's van Regio West-Brabant elkaar eindelijk weer eens konden spreken en bijpraten over de stand van zaken in onze regio.

Voorzitter RWB Paul Depla benadrukte in zijn opening het belang van regionaal samenwerken en nam zijn collega's uit andere gemeenten mee op een toer vol ontwikkelingen en innovaties in West-Brabant. Waarbij verschillende projecten zoals Gastronology (3D foodprinting), Breda Robotics, Symbiosis4Growth en Biorizon voorbijkwamen.

Succes van het O&O-fonds

Hier sloot zijn collega Steven Adriaansen op aan. Hij wierp in zijn presentatie een licht op het succes van het Onderzoek & Ontwikkelfonds: "We zijn trots op het fonds, waarbij we mooie West-Brabantse innovaties zien. Onder andere in de Agrofood/Biobased-sector en Hightech Maintenance", vertelde hij. Steeds meer bedrijven, onderwijsinstellingen en ondernemers weten het fonds te vinden, met mooie stevige tot gevolg. "Dat succes willen we de komende jaren nog verder uitbreiden, want het O&O-fonds draagt bij aan een krachtigere West-Brabantse economie."
 
Peter Berben van DAB nam tot slot de aanwezigen mee op een rondleiding door het DAB-lab, een broedplaats voor innovatieve projecten, kennisdeling en start-ups op het gebied van Agrofood. Al met al een inspirerende middag die tegelijkertijd een goede showcase vormde van hoogstaande ontwikkelingen in West-Brabant die bijdragen aan een krachtige regio.

Meer informatie

Benieuwd naar het Onderzoek & Ontwikkelfonds en wil je zelf jouw project of initiatief aanmelden voor een subsidie? Lees er meer over op onze website.