01 januari 2023

Just Transition Fund (JTF)

Wil jij jouw organisatie of bedrijf verder ontwikkelen? Groeien? En direct de juiste stappen zetten die nodig zijn om de energietransitie op gang te helpen? De subsidie van het Just Transition Fund (JTF) helpt je hierbij. Maak dus een kickstart en versnel jouw plannen voor een groene toekomst in West-Brabant. Hieronder vind je meer informatie over het JTF en aanvraagoptie.

Vanaf begin 2023 kunnen bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners in de regio West-Noord-Brabant een beroep doen op het JTF In totaal komt er ±60 miljoen subsidie beschikbaar voor bedrijven die werken of bijdragen aan het versnellen van de energietransitie, het vernieuwen van de economie en het veerkrachtig maken van de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in drie afzonderlijke sporen: Innovatie, Infrastructuur en Arbeidsmarkt.

Financiering

De JTF-regeling financiert maximaal 50% van de kosten, de overige 50% is een investering van de organisaties zelf. Goed om te weten is dat 72% van het budget vóór eind 2023 moet zijn toegewezen aan projecten. Bovendien moet het vóór eind 2026 zijn uitgegeven.

Aanvragen

Je kunt een aanvraag voor JTF indienen via subsidieplatform Stimulus. Via onderstaande link is bovendien meer informatie te vinden.

JTF aanvragen

Meer informatie

Heb je specifieke vragen over een bepaald thema, dan kun je direct contact opnemen met een van de kwartiermakers:

Kwartiermakers Innovatie & Infrastructuur (spoor 1 & 2)

Joop Groen joop@viridebio.eu
Wiebe Logghe wlogghe@gmail.com

Kwartiermakers Arbeidsmarkt (spoor 3)

Martijn Sickenga m.sickenga@kplusv.nl
Cees-Willem Koorneef cees-willem@add-vision.nl

Kwartiermakers Stimulus (subsidieregeling)

Sacha Koppert s.koppert@stimulus.nl
Louis Linders l.linders@stimulus.nl